Vorige festivals

Aanleiding

De eerste editie van het cinema- & literatuurfestival van over en voor de Provincie Utrecht vond plaats in 2007. Het idee is ontstaan naar aanleiding van de viering van het 2000-jarig bestaan van de stad Nijmegen waar Jos Stelling als jurylid aanwezig was. Onder de indruk van het enthousiasme en de drukte kwam Jos terug in Utrecht met het voornemen om een zelfde soort festival te organiseren.

Over de Louis Hartlooper Stichting

Enthousiasmeren, prikkelen en nieuwsgierig maken voor het medium film zijn de belangrijkste uitgangspunten van de Louis Hartlooper Stichting. Hiertoe organiseert de stichting bijzondere activiteiten op het gebied van film ‐en beeldcultuur. De workshops, speciale filmprogramma's en educatieve projecten verbreden het perspectief van het publiek. De stichting is gehuisvest in het Louis Hartlooper Complex en het bestuur wordt gevormd door mensen uit verschillende professionele disciplines, zoals de wetenschap, politiek en cultuur.

Over Louis Hartlooper Complex

Naar de film, een hapje eten en drinken of zomaar een gezellige avond. Het Utrechtse Louis Hartlooper Complex is een bruisende culturele ontmoetingsplaats; bekend door de eigenzinnige filmprogrammering, het afwisselende culturele aanbod en de sfeervolle ambiance. Naast vier filmzalen beschikt het filmtheater over een gezellige bar, salon, café, diverse vergaderzalen en een aangenaam terras.

Meer info: www.hartlooper.nl