Festival 2012

 

“Winnaars Utrecht over Utrecht 2012 naar huis met hoge geldprijzen’

Het bruiste afgelopen juni weer in het Louis Hartlooper Complex waar alle tekst- en beeldkunstenaars uit de provincie zich hadden verzameld. De zesde editie van Utrecht over Utrecht werd geopend door Jos Stelling, initiatiefnemer van het festival. In het kader van het thema van het festival:´ Liefde op het tweede gezicht´ werd de documentaire Van Bajes tot bios, een documentaire van Roos Stelling getoond. Schrijvers, fotografen, dichters en filmers zorgden niet alleen voor een spetterend programma, maar waren ook in de race voor de vele mooie prijzen.

's Avonds was de spannende ontknoping. Pieter Leyssius, Directeur bedrijven Rabobank en voorzitter van de jury, overhandigde de gelukkige winnaars en winnaressen hun prachtige prijzen.

  • De Rabobank Cinema Award t.w.v. €2000,- ging naar Reinout van Schie voor de inzending Utrecht & Céline.
  • De Proza Award ter waarde van € 1000,- voor het beste verhaal werd door Jelle Pieters in ontvangst genomen voor zijn verhaal `mijn laatste banden’.
  • De Poëzie Award ter waarde van € 1000,- voor het beste gedicht´Helder zien´ ging naar Carlita van Rossum.
  • De Statief Foto Award ter waarde van € 1000,- werd gewonnen door Anna van Kooij, zij maakte de winnende foto Directeursvilla (zie hieronder).

 

(klik op een foto voor een groter formaat)

 

Nieuw dit jaar was de Poetry Slam battle, een samenwerking met het Poëziecircus. Tijdens de prijsuitreiking streden de twee finalisten voor de prijs van 500 euro.

De Young Talent Award, een cultureel pretpakket werd uitgereikt, aan groep 8 van Parkschool in Utrecht voor hun inzending `Liefde op het tweede gezicht: Lombok´. Zij ontvangen voor alle kinderen in groep 8 vrijkaartjes voor zowel het Centraal Museum als Nationaal museum van Speelklok tot Pierement. Het publiek dat de diverse presentaties in het Louis Hartlooper Complex gezien en gehoord heeft, koos ook een eigen winnaar. Dat was Sophia van Geelen. Zij kreeg hiervoor een prijs t.w.v. € 500,- van Tomlow Advocaten.

 

De jury dit jaar werd gevormd door:

  • Pieter Leyssius jury voorzitter Directeur bedrijven Rabobank
  • Werry Crone Foto’s -
  • Guido de Wijs – Gedichten -
  • Marion Bloem - Verhalen
  • Andre van Duren Film


De organisatie van Utrecht over Utrecht blikt terug op weer een geslaagde festivaleditie en feliciteert alle winnaars en winnaressen met hun mooie prijzen.